Som responsables amb l’entorn

La nostra passió és oferir una gastronomia de la més alta qualitat. I volem que, a més, generi el mínim impacte ambiental possible. Per tal d’aconseguir-ho, treballem en matèria de sostenibilitat amb una contribució molt concreta a cada àrea.

Energies renovables

Tota l’energia que consumim al Restaurant Nectari,
el 100%, és verda.

Per què triem l’energia verda?

… Són fonts inesgotables d’energia.
… Lluitem contra el canvi climàtic.
… No emetem gasos contaminants amb el consum.
… Reduïm la petjada mediambiental i les emissions de CO2.

 

Consulta els certificats d’energia verda aquí:

Petjada de carboni

Tractem de minimitzar el nostre impacte ambiental
amb accions molt concretes:

Demostrem una reducció d’emissions de CO2

Reduïm un -12,8% Tn de CO2 el 2021.

*Són la suma de combustibles fòssils, Consum elèctric i d’aigua, i els desplaçaments professionals. Aconseguim passar de 3,57 Tn de CO2 el 2021 a 3,12 Tn de CO2 el 2021.

Fem servir un transport sostenible

Hem recorregut 4.500km en un cotxe híbrid.

Vetllem per reduir els nostres residus

Pesem els residus que genera la nostra activitat.

Eficiència energètica

Hem invertit en dues renovacions fonamentals
per garantir que som eficients en el consum d’energia.

IL·LUMINACIÓ

IL·LUMINACIÓ

El restaurant està completament dotat de LED.

Temporitzadors per encendre i apagar la llum artificial.

Aprofitem la llum natural tant com és possible.

CLIMATIZACIÓ

CLIMATIZACIÓ

Sistemes eficients i equips amb certificació de tipus A

Estalvi energètic del 30% mitjançant l’abastiment per central de Fred

Tancaments que permeten aïllar tèrmicament el restaurant

Innovació i digitalizació

Al Restaurant Nectari entenem les innovacions digitals
com una manera de reduir el consum de paper.
Per això, hem fet grans inversions en aquest sentit.

Ús de l’iPad per presentar la carta de vi

La nostra extensa carta de fins es presenta en un iPad per evitar el consum excessiu de paper

Carta accessible amb codi QR

És possible consultar la nostra carta al mòbil mitjançant codis QR, fent-la més còmode

Tècniques de cuina

Entre altres exemples, hem introduït el nitrogen sec entre les nostres tècniques.

Compra responsable

Apostem per una gastronomia que, a més, és saludable perquè compleix amb els següents requisits:

Real Food

Oli ecològic

Productes ecològics

Pesca certificada

Agricultura sostenible

Carn acreditada

PROXIMITAT

PROXIMITAT

La nostra fruita i verdura arriba directament des del Maresme i El Prat.

Les nostres carns procedeixen de granges de proximitat.

AUTOPRODUCCIÓ

AUTOPRODUCCIÓ

Som apassionats de la matèria primera.

Disposem d’horts dels quals tenim cura nosaltres mateixos.

Consum responsable

L’impacte de la nostra activitat és real i en volem ser conscients. Per a això, mesurem els nostres
consums i ens marquem fites molt concretes.

-6,17%, en el consum d’electricitat comparat amb l’any anterior

-26,46% en el consum d’aigua comparat amb l’any anterior.

Aprofitament d’aliments

Volem reduir l’impacte ecològic i, a la vegada, ajudar a les persones que més ho necessiten. Col·laborem amb la
Fundació Emmaús.
La Fundació Emmaúsés una entitat local que ofereix un
àpat digne i de qualitat a persones grans i famílies
en situacions vulnerables.
La seva tasca i la nostra comparteixen valors:
solidaritat humana, inviolable dignitat de la persona, generositat i respecte.

Gestió de residus

Tenim dos objectius molt concrets:

Minimitzar el malbaratament amb donacions.

Gestionar els residus alimentaris amb responsabilitat.

Consum de plàstics
1. El comitè de sostenibilitat supervisa les compres i els proveïdors per garantir l’eliminació de plàstics.
2. Els envasos del take away es serveixen en safates fabricades amb blat de moro.
3. Eliminem el plàstic d’un únic ús.
4. L'agua embotellada sse serveix en envasos retornables o reutilitzables.
Consum de paper
1. Reduïm l'ús de paper a les oficines i, a més, reciclem el que fem servir.
2. Hemos apostado por la digitalización de nuestra carta y por la gestión de los pedidos mediante un iPad.
Consum d’aigua
1. Hem instal·lat el sistema EcoFrog Avatar per evitar l’ús de detergents..
2. Disposem d’un airejador del cabal d’aigua a les aixetes i hem instal·lat sistemes de doble descàrrega que redueixen el consum d’aigua..

Mobilitat i accesibilitat

El compromís ha de demostrar-se tant en les nostres
instal·lacions com en la nostra conducta. És per això que:

Tot el restaurant és accessible i disposa de banys adaptats a persones amb mobilitat reduïda

Els nostres desplaçaments són a peu, en transport públic o en vehicles d’emissions neutres.

Facilitem informació sobre transport públic per tal de promocionar-lo entre els nostres clients.

Disposem d’aparcaments per afavorir el transport en bicicleta o patinet entre el personal

Gestió del valor de l’equip

Les persones que formen part de l’equip del Restaurant Nectari són el
més important. Així, treballem en:

Pla de Formació
Facilitem cursos sobre manipulació, seguretat
i salut en el lloc de treball; sostenibilitat; tècniques de
venda i elaboració de l’oferta gastronòmica.

Treball en equip
Fem partícip al personal del disseny de
l’oferta gastronòmica: perquè creixem gràcies al
coneixement de tots i totes.

Conciliació
Tenim plans de flexibilitat horària i
d’adaptació de les jornades de treball per tal que
l’equip pugui atendre a la seva família.

Consciència social

Compartim el món en què vivim i, per això,
tenim en compte el nostre entorn i com podem aportar
el nostre granet de sorra.

Donem els excedents d’aliments a entitats sense
ànim de lucre locals.

Donem objectes perduts a persones necessitades
que els poden donar una vida útil.

Col·laborem amb diverses causes solidàries, com
el Casal dels Infants.

Participamos en Tapas por la Paz para recaudar
fondos para el World Central Kitchen.

Apostem pels futurs professionals:
convenis de pràctiques.